Min tolkning av en pjäs av Jonas Gardell som heter Isbjörnarna - läsvärd//sevärd. (utan tillstånd av Jonas)

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Min tolkning av en pjäs av Jonas Gardell som heter Isbjörnarna - läsvärd//sevärd. (utan tillstånd av Jonas)




Jag har kramat ur Isbjörnarna ordentligt

Du säger att du är stark.

- Det där klarar jag av
jag behöver ingen hjälp,
trots att jag idag fyller 72 år,
"det är väl ingen ålder på en häst",
sa alltid Nils.

I dag ser jag tröttheten hos dig.

- Förbaskade mockarutor,
varför måste jag jämt baka när hon kommer?
- Varför gör jag mig till för mina egna döttrar.
- Egentligen vill jag ju bara sitta här med min klippbok,
och minnas hur det var förr.
- När jag var älskad.

Men mamma lilla.

- Lilla och lilla, min son är jag i alla fall stolt över,
för honom har det gått bra.

Läs här lilla mamma, hans senaste bok handlar om dig.

- Bara en massa ord, en massa ord är vad det är.
.
.
.
.
.
.
- Rör vid mig, rör vid mig, ÄLSKA MIG.




Fri vers av Carol Baylis
Läst 272 gånger
Publicerad 2007-05-13 10:45



Bookmark and Share


  Tina Q
Bra minimalistisk tolkning!
2007-05-27
  > Nästa text
< Föregående

Carol Baylis
Carol Baylis