Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SOLENS UPP OCH NEDGÅNG

SOLENS UPP OCH NEDGÅNG



Solen går upp över nejden och lyser upp varje vrå
Man förundras över hur länge kan detta kan fortgå
Det finns naturligtvis ett slut, då breder sig det mörka
över jorden
Då hjälper inga pengar eller rikedomar, du få tro mig
på de orden

Människans liv är en soluppgång och en solnedgång
Vi föds till världen med smärta men också med sång
För visst är det lyriskt att höra barnjoller och små fötter
Det börjar med ett frö och breder ut sig och få stora rötter

När solen står som högst borde vi tänka riktigt klart
För den kan bränna upp allt och då blir allt så sårbart
Samma är det i livet när du står som högst, kan du falla hårt
Om du inte ta kärleken först, då blir det ganska så svårt

Solnedgången kommer för oss alla och livet spelar revy
Då undrar man om någon kommer och hämtar en från
himmelens sky
För solen har ju sina fläckar och dem kan du inte putsa bort
Solen har sin gång och livet känns nu alldeles för kort

Mr G







Fri vers av Mr G
Läst 872 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-05-13 14:12



Bookmark and Share


    Maria Malm
Solens upp- och nedgång..kan inte skriva annat än att det var en fint skriven text.
2007-05-13

    Geerpop
Vädigt bra

Geerpop
2007-05-13
  > Nästa text
< Föregående

Mr G
Mr G