Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lusten


Jag ligger här i sängen
bredvid min älskade
Han sover
Jag är vaken
Klockan är fyra på morgonen
och jag har ännu inte kunnat somna

Jag känner sådan lycka
sådana lyckokänslor för att jag ligger bredvid någon så fin
någon som jag älskar
någon som älskar mig
Min lyckokänsla hindrar mig från att somna in

Jag ligger och längtar
längar efter att han ska vakna
vakna och vilja samma sak som jag
Men det gör han inte
inte än på länge

Jag vänder mig på sidan
mot min älskade
som ligger med ryggen vänd mot mig
och granskar hans ryggtavla
Den är gyllenbrun och välbyggd
Mina fingrar vill röra vid den
känna dess värme
Men jag vill inte riskera att väcka honom
väcka honom ur hans sköna sömn

Jag vänder mig istället till andra sidan
Slänger en blick på väckarklockan
Det har bara gått några minuter sedan sist jag kollade
Det känns hopplöst
Jag kommer aldrig kunna somna
vill bara röra vid min älskades nakna hud

Jag lyssnar till hans andetag
jämna, lugna, fridfulla andetag
Mina är ojämna
Jag försöker andas i hans takt
men det känns bara ansträngande efter ett tag

Jag vänder mig på rygg
tänker på vad som hänt under dagen som gått
Jag slappnar av lite
men det känns ändå som en evighets väntan
väntan på djup vila
Efter ett tag suddas verkligheten ut
Jag somnar
naken vid min älskade




Fri vers av Susanna
Läst 567 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2005-03-08 20:20



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Otroligt starkt och innerligt

Mästerligt
2011-09-05

    ej medlem längre
och varm blir man när man läser denna.
2005-03-15

    Dilocrian
Väldigt fint illustrerat! Känslan smittar av sig..
2005-03-08

  Ola Rydberg
Vacker och ärlig dikt
2005-03-08
  > Nästa text
< Föregående

Susanna
Susanna