Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Sixten på 16 år som upplever en omstörtande upplevelse som för evigt kommer att förändra hans liv: Kärleken (Sången längst ned)


Poetens Okyliga Kärlek, del 6



Ett träd
Ett mörkt träd stående på en kulle
Ensam
Inga liv på grenarna kvar
Lämnad ensam
för att



Inristat
i barkens död

Ett hjärta
med bokstäverna

S + A
4 - ever

Aldrig borta
varken dag
eller
natt...



Ögonlocken tunga lyfts upp
Drömmens ärriga as dröjer kvar

Ser åt höger
Ser ett par havsblåa ögon
Hjärtat trött slår ett dubbelslag för att stanna
en stund
Innan den kvicknar till igen och sakta bultar

\"Ta det lugnt, läkaren kommer att jaga ut mig härifrån om du studsar upp från sängen.\"

Ler sakta
Så, så trött
\"Så, så ledsen men jag orkar inte...\"

Ser dina ögon fyllas med tårar
som om du läste mina tankar
Känner din hand krama om min
\"Vill bara gå,
gå till det dära hålet på väggen
där borta\"

Ser ett stort hål,
stort för en jätte att gå igenom
Med ett ljus
som icke bländar
utan lockar
Varför har de borrat ett hål i väggen?

\"Du måste hålla dig kvar
Om inte för din egen skull
för min skull, Sixten.\"


Sixten, vem är det?
Är det en människa?
Är Sixten jag?

Är jag en människa?



Ser det mörka döende trädet framför mig
Förstår

Förstår,
äntligen förstår jag
Allt
Allt så klart


Det döende trädet är
Jag

\"Låt mig gå,
låt mig försvinna\"


\"Stanna Sixten
Snälla...\"



Låt mig gå
Låt mig försvinna
för att aldrig mer vinna
Låt mig vinna detta sista

Detta sista andetag
för att aldrig mer göra misstag
Låt mig gå till det änglavita
för att aldrig mer nita
i Livets lotto

Ååh,
min älskade
låt mig gå i fred
bli inte vred
Låt mig gå i fred

Låt mig gå genom pärloporten
för att dricka det friskaste färskvatten
Lämna mig i fred
och gå ej i vrede
För jag vilar i fred

Låt mig gå
Låt mig försvinna
för att aldrig mer vinna
Låt mig vinna detta sista
lopp...






Fri vers av Skymningens Miia
Läst 427 gånger
Publicerad 2007-05-13 17:11



Bookmark and Share


    Knasboll
jag får gåshud. du skriver riiiiktigt bra..

vill ha fortsättningen!!

*längtar*
2007-05-14

  Nico Zasha Kroik
Jippi!!! :D:D:D:D:D:D

Nu blir jag lite nervös här... Tänker du ta livet av honom? :S
Du måste skriva en del 7 snabbt innan jag spricker av längtan på en fortsättning :D
2007-05-14
  > Nästa text
< Föregående

Skymningens Miia