Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ödmjukheten törne.

Nånstans tycker jag
nog att människan
passerat gränsen
för det rimliga
i uppfattningen av sin roll
såsom skapelsens krona,
och vad denna,
(som av ödmjukhetens törne borde vara flätad)
titel egentligen bemyndigar
eller innefattar av delegation.
Därav min utgångspunkt
ur trädets förmodade
betydligt viktigare ställning
i skapelsens balans
än människan i praktiken
ger den idag, i vår värld.




Fri vers av Ari Viklund
Läst 220 gånger
Publicerad 2007-05-14 06:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ari Viklund
Ari Viklund