Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rosen

Den röda rosen jag fick av dig.
Den står i mitt rum.
Jag ser på den och tänker på dig.

I mina drömmar som jag drömmer varje natt,
där finns bara du och jag.
Vi håller varandra i handen.
Vi ser bara oss två.

Jag luktar på rosen och den luktar som du.
Jag lyfter den i min hand.
Jag sticker mig på en tagg
och en droppe blod faller.
Den faller tills den når golvet
där blir en fläck.

Rosen sätter jag i vasen,
och jag böjer mig ned.
Jag torkar bort blodet.
Det mesta försvinner
och jag somnar.

Jag drömmer en dröm.
Men inte den vanliga jag brukar drömma.
Den börjar som vanligt men något händer.
Du släpper min hand och sticker en kniv i mitt hjärta.
Rosen du gav mig har vissnat och står svart och tom.

Jag ligger död på marken och du går.
Det får inte bli såhär.
Snälla bli min.
Kärleken får inte vissna, bli svart och tom.




Fri vers av for BIG mistakes
Läst 389 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-05-14 15:46



Bookmark and Share


  Lutien Selae
Det blev fint när du ändrade:)
2007-05-14

  Lutien Selae
Den var mycket bra! Nu ska jag (för en gångs skull) ge dig lite kritik.

Biten

\"...
Jag sticker mig på en tagg och en droppe blod faller.
Den faller tills den når golvet där det blir en fläck.\"

kunde ha omformulerts. Det känns liksom lite långt. du kunde ha gjort en radbrytning så att det stod:

\"Jag sticker mig på en tagg
och en droppe blod faller.\"


Likaså så känns biten \"Allt blir suddigt och jag somnar\" lite konstog. Den hamnar på sniskan och känns lite konstig...


Annars var dikten mycket bra!
2007-05-14

  Wingardium LeviosA
Också fin och träffande. Förändring och förvandling. Livet skiftar duvet, och ju äldre man blir ju mer ser man det. Men var inte orolig. Livet skiftar åt det håll du vill att det skall skifta.

Det är inte problemen som är problemen. Det är attityden till problemen som är faran i livet. Vacker symbolik också.

Kärlek blir aldrig svart och tom, om man inte låter den!
2007-05-14
  > Nästa text
< Föregående

for BIG mistakes
for BIG mistakes