Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ros av aska

Rosen du fick av mig.
Den står i en vas.
En vas i ditt rum.
Även om du dog igår.

Jag kom till begravningen.
Mest sorgsen av alla.
Jag grät över dig.
Din döda kropp.

Rosen som du glömmde.
Den röda glömmda rosen.
Står i ditt rumm och vissnar bort.
Vissnar bort till aska.

Rosens själk är sig lik.
Lika grön som innan.
Men rosens kronblad
är svarta täckt av aska.

Aska som aldrig blåser bort.
Aska som är här för att stanna.
Din själ är det som gör så att.
Gör så rosen lever kvar.
Ändå täckt av aska.

Rosen du fick av mig.
Den står i en vas.
En vas i ditt rum.
Även om du dog för
ett år sedan.




Fri vers av for BIG mistakes
Läst 399 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-05-15 16:42



Bookmark and Share


  Jan Linderoth
Inga stora misstag här precis! Det är en varm och känslofylld vacker samling av fina formuleringar. Applåderar!
(du så här dej och mej emellan se upp med dubbelteckningarna...gammla tex.)
2007-05-15
  > Nästa text
< Föregående

for BIG mistakes
for BIG mistakes