Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

EN SÅNG OM FRIHET

EN SÅNG OM FRIHET



Det sjunger något i varje människa, en sång om frihet
Man vill riktigt ha fram sin åsikt att det ska göras något konkret
Hjärtat längtar efter att själv få välja det liv vi har på jorden
Men motarbetas av maktens herrar, så in i norden

Att leva i en bur av bojor och aldrig se dagens ljus
Så känns det ibland när politiker drar igång debatten i
de sprucknas krus
För ingen vill se skönheten av vad vår jord har att ge oss
Utan en ångvält av ord och en okänslighet som en stenkross

Fri som fågeln att lufta sina vingar under stjärnornas tak
Många av världens ledare borde få en riktig dask där bak
För vad de tänker på är makt och pengar i överflöd
Istället för att ge människor fred och frihet och moraliskt stöd

Så sjung ut din sång om frihet och låt det brinna i all tid
För alla längtar vi efter kärlekens visa och innerlig frid
Människor har alla möjligheter att kunna förändra maktens
kloningar
För vem säger att just de har rätt, som bor i maktens boningar

Mr G




Fri vers av Mr G
Läst 350 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-05-21 19:08



Bookmark and Share


    Geerpop
Frihet det bästa av allt.
Frihet att få skriva och säga sin mening

Geerpop
2007-05-23

    Josse G
frihet kan bara sägas med två ord
Demokrato och solidaritet

JossG
2007-05-23
  > Nästa text
< Föregående

Mr G
Mr G