Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

OLYCKSKORP

OLYCKSKORP


Vi människor har ett sätt att skylla på andra
Det är väl bättre att ge beröm än att bara klandra
Ibland klär vi oss i mörka kläder och inge oförstånd
Hade korpen fått en annan status om hans fjäderdräkt
hade varit blond

Du är så vacker i din stolta fjäderskrud
Ingen tror väl på att du ger olycka åt någon pingstbrud
Nej, flaxa iväg och lev ditt liv som vi alla borde göra
För innerst inne är vi inte så hårda, utan riktigt sköra

Är det så att du bringar olycka du svarta korp
Det tänkte jag när jag såg dig vid vårt torp
Är inte detta bara skrock för att vi människor ska
tänka oss för
För visst är du ståtlig i din mörka dräkt, där du satt på
en stör

Olyckor kommer och går ingen rår för detta
Vi försöker ju att på alla sätt göra det rätta
Men ibland är oturen framme och gör oss inte glada
Att det var du korp, nej, du satt ju bara där på din
röda lada


Mr G








Fri vers av Mr G
Läst 650 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-05-22 11:47



Bookmark and Share


    Josse G
Ja korpern är vacker och inte tro jag att den för olycka
med sig

JossG
2007-05-23
  > Nästa text
< Föregående

Mr G
Mr G