Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förbjuden frukt

Jag höll en gång i det gyllene äpplet. Men jag var svag. Armar ifrån det förflutna sträckte sig ur de smutsiga skuggorna. De förvillade mig, tog ifrån mig den ärade frukten. Inte direkt, men genom mitt dunkla sinne.

Idag har jag begär efter det jag en gång haft men inte längre kan få. Den skimmrande guldglittrande frukt jag förnimmer i mitt minne är för mig förbjuden. Elden knyter sig i magen och sprider sig, hettar. Jag darrar. Tänk att få smaka dess kött, känna den syrliga sötman åter på mina läppar. Äpplet glimmrar där i fjärran, utom räckhåll, i ett land jag har förvisats ifrån och aldrig mer får vistas...




Fri vers av Dangereux
Läst 550 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2007-05-22 22:39



Bookmark and Share


  Blåbäret
mycket bra format och formulerat...gillar detta mycket
kan känna förlustens pris och begäret som ständigt påminner om de förlorade...
2009-10-06

  Junitvillingen
Stark text om att vilja, längta, sakna...men inte ens få röra. Inte lätt att se den förbjudna frukten och samtidigt veta att den inte är för dig. Din text har flera bottnar - och det gillar jag skarpt!:-)
2009-10-05

  Marreb
Starkt formulerat. Lagom med mystik som lägger en dunkelhet över dikten. Tolkar in att det handlar om frestelse, ett begär eller längtan efter något man vet att man inte kan få, som man måste välja bort. Den för också tankarna till det \"första\" äpplet...
2007-05-23

  A. Öst
Hej, handlar dikten om riddare och den helige graal? fick lite den känslan =) tänkte nu när du gick hem med måleriet i tankarna.

Sov gott, kramen
2007-05-22
  > Nästa text
< Föregående

Dangereux
Dangereux