Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

LÅT KYRKKLOCKORNA KLINGA

LÅT KYRKKLOCKORNA KLINGA


Tänk att kyrkklockor har ringt människor samman i
så många år
Den har klingat till glädje och sorg och många har gråtit
en tår
Klockorna har förmedlat så mycket till hos människor, ringt ut
sin frid
För innerst inne så behöver själen ro, i livets oändliga strid

Klangen vill förmedla ett kärleksbudskap, att alla är vi unika
Den gör ingen skillnad om vi är fattiga eller vi är rika
För vi vill ha en andlig spis och menyn är kärlekens bikt
Tonerna känns direkt i hjärteroten, den bringar oss insikt

Ring du klocka för snart stundar det andra tider i världen
Du borde få klinga ut med dina toner om fred, istället för svärden
Samla människor och inge dem hopp och tro, istället för missmod
Våldets demoner flyger så besinningslöst och överallt flyter det blod

Dina toner klingar för alltid även om någon vill kväva din röst
För du har ingett styrka och mod och kärlek i människornas bröst
Så låt klockan slå för människans värdighet och inre tro
För vi behöver någon som leder oss över den dä mörka vattnets bro


Mr G









Fri vers av Mr G
Läst 937 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-05-23 02:22



Bookmark and Share


    Josse G
Kyrkklockor har alltid varit något som gör en på något
sätt lugn. Så visst tar du upp något som är mycket viktigt

JossG
2007-05-23
  > Nästa text
< Föregående

Mr G
Mr G