Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

pelle inköpslista


ibland vill pelle bara ha

lusten ramlar över honom
och han fångas som en spindel i en håv
en älg i ett nät
eller en fluga mot ett tak
likt små…

(och där kunde författarens fantasi fortsatt i en oändlighet men vi avbryter där för ett viktigt tillägg: det är fredag idag, sa robinson)

pelle vill köpa sig någonting

det kan vara precis vad som helst
men det dåliga samvetet kommer efter
insprängt i stenhård vardagsrealism
gömd i fattigdomens moraklocka
placerad bland de andra på moralkakornas kakfat
insmugen bland…

(och där flippade författaren ut igen i sin evighetssymbolik så han avbryts än en gång för ett nytt meddelande: fotspåren i sanden har ingenting med vattnet att göra, tänkte robinson finurligt)

pelle vrider sig i plågor som redan ristats bland urnor
han plågas av sitt samvete under en lång period
innan han till slut ger upp och köper
men vadå
vad har han för alternativ
han lever i en värld som avgudar konsumtion
där personligheter bedöms efter vilka kläder som bärs
där hundar blir en del av utsmyckningen
en gråsten bland diamanter
där symmetri…

(och där avbryter vi för ett sista meddelanden: att vara ensam på en ö är inte värre än att vara det i rymden, tänkte robinson när han satt vaken en natt och tittade på stjärnorna)






Fri vers av Hans w-art Westlund VIP
Läst 312 gånger
Publicerad 2007-05-25 08:45



Bookmark and Share


  Jojo
sitter här och bara ler...
men anar en viss tragik i texten (igenkännande)
2007-05-25
  > Nästa text
< Föregående

Hans w-art Westlund
Hans w-art Westlund VIP