Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
till alla som berörs


EN SÅNG TILL ALLA LIVETS SJÖMÄN

Den våta svabben
slafsar slött
över däcket
målar vått och mörkt

Landgången läggs
mitt i natten
till kajens
främmande stenar

Du stiger i land
till din egen hamn
allt är tryggt
men färgad av rutin
och kyla

Du vandrar nya gator
och vägar
i den varma nattfukten
och har blicken på
ingenstans
och överallt

Senare, strax innan gryningen
ser du aktern på ditt skepp
försvinna med vita mustascher
av morgonhav

Du är akterseglad
lämnad med dig själv
i en stunds panik och förvåning

Sen vänder du dig om
siktar det nya livet
vandrar långt in
i vad du är, just här
hittar nya ansikten
nya leenden
nya kroppar att smeka

Och du finner
att svabben följde med
ditt forna liv

och lycklig
tar du hyra
hos dig själv




Fri vers av Jan Linderoth
Läst 333 gånger
Publicerad 2007-05-28 13:10



Bookmark and Share


  Tingsta
\"Kajens främmande stenar\". Snyggt.
2007-05-29

  Ezo
Spännande dikt med snyggt avslut: \"och lycklig
tar du hyra
hos dig själv\"
2007-05-28

  isabel louise
hör lite cornelis vreesvijk mellan orden :) sjömännen lever fritt för vinden och din text gör känslan levande :)
2007-05-28

    ej medlem längre
Kanske är det dags att bli akterseglad så fint som du målar bilden av det!*L*
Den här är lite annorlunda text än vad du brukar skriva. En överraskning verkligen, angenäm sådan...
Vi är ju alla livets sjömän, på livets stora ocean...
Bokmärke!
2007-05-28

  Catrin
\"Vita mustacher av morgonhav\" vilken underbart rolig bild jag får i huvudet när jag tänker en båt med mustach, vet inte varför men för mig blev det komiskt , menar det inte negativt utan bara bra och roligt : )... ska nog köpa mig en ny golvmopp med förresten, som gör allt soligt och rent.
2007-05-28

    *Zenobia*
gäller det sjökvinnor med.. ? fast dom inte seglat på de sju haven...

svabb kan jag ju hantera...och lite sjövana har jag...
2007-05-28

  Nyfiken drömmare
Den här var festlig, och vilken spännande vandring sjömannen har framför sig!
2007-05-28
  > Nästa text
< Föregående

Jan Linderoth
Jan Linderoth