Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Är jag...nä...eller?...

En stig
Låg den där förut?
Bakom grankvisten
Som hänger ut...
Har inte sett den
Innan
Nyfiken
Gläntar jag på
Grenen
Och kikar
Undrar
Vart den här stigen
Tar vägen?

Det finns bara ett sätt
Att få veta...

Jag följer efter!
Först trevande
Men mina steg
Tappar snart
Takten
Jag rusar
Över rötter och kottar
Stockar och stenar
Alla goda renar
Ingen kommer här fram
Här fram
Men jag hoppas lätt
ÖVer ormen
Som ligger
Och solar...

In i den mörka
Skogen
Ljuset
Silar sig ner
Genom lövverket
Och plötsligt

Stårjagframförenskogsglänta
Ochdärvidbäckenserjagden
Vackrasteplatsjagnånsinsett!

Men jag har ingen kamera med mig
Så jag springer vidare...

Undrar hur stora oddsen är
Att man kan springa så här långt
Genom en skog
Utan att snava?
I samma sekund
Faller jag
Slår näsan
I en rotknöl
Skrubbar ena knät
Men jag reser mig
Som alltid

Långt framför mig
Hör jag en bil
Sladda i gruset
Men dit
Når varken min blick
Eller mitt sinne
Jag är

Mitt

Ute

I

Skogen

Och nu
OJ då!
Verkar det som
Om jag är tillbaka
På samma ställe
Av samma stig
Som jag var
För fem minuter
Sen...

Vilse?




Fri vers av Lilla Lina
Läst 749 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2004-02-09 21:07



Bookmark and Share


  Frågetecken?
Hej och WOW!
Beundrar totalt!
Så himla bra så det fattas ord.
WOW igen!
2008-02-27
  > Nästa text
< Föregående

Lilla Lina
Lilla Lina