Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det finns inte tid

Smärtan var en snäcka
snäckan hade ögon
de splittrades i tusentals kristaller
av brutet solljus
i morgonens sköra skälvning

 

Hon tog ett andetag av tystnad
det ekade med tyngd i rymdernas tiderum
ensamheten vägde lika mycket som solen
men förändrades inte i kemiska processer
den var död och stum

 

Tidens armar omslöt den hungrande själen
kvar fanns bara tankar
de flöt likt fjädrar på vattnet
och döda svanar plockade upp dem
för att fästa dem runt sina ögon
av röd kristall

 

Gråt blod du måne
för det finns inte längre tid för kärlek
och det finns inte heller tid för hat
förlorade är vi alla i en dröm utan slut
och ve den som vaknar ur dvalan
att se är ett öde värre än döden




Fri vers av Jess81
Läst 408 gånger
Publicerad 2007-05-31 23:14



Bookmark and Share


  Mikael Lövkvist
En stark läsupplevelse.
2007-06-06

  Aisha VIP
....vacker...mångbottnad och komplicerad....jag tycker om den...man måste läsa den många gånger...kram från Aisha
2007-06-01

  Almastina
..det väcker, vet inte vad, det känns inom och det känns igen! Jag gillar ditt sätt att skriva!
2007-05-31
  > Nästa text
< Föregående

Jess81