Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Protestext mot likformighetstendenser.


Ogräsfolket


Såg en böjd man med den rakaste av ryggar
i färd med att gräva en grop. Han bar skratt i mungiporna
och en kostym klädd täckt av vilda fågelvingar.
Det var sådan person som man bara inte kan passera utan att
stanna till och lite i förbifarten, på lagom avstånd betrakta
och sedan leverera en högs enkel och mycket vanlig fråga

(man vet inte varför
men det ingår i själva saken)

Mannen som fick frågan tittade upp
hans hud var lika fårad som ökenjord,
men ögonen bar spår av förbipasserade galaxer
och han svarade:
- Jag gräver ned de vackraste orden 
som plockats efter vägrenerna
tillsammans med en handfull maskrosfrön,
för om världen går i käpprätt riktning
är min förhoppning att
en liten palt som ännu ej har stöps i
samhällets ensidga form 
gör orden till poesi och att barnet           
förstår att det mest behövda
som finns är ogräsfolket.




Prosa (Prosapoesi) av _Mian_
Läst 218 gånger
Publicerad 2007-06-02 22:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

_Mian_
_Mian_