Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

På tåget en morgon

Jag satt på tåget en morgon
På väg in till stan
En sista gång
Innan jag far
Härifrån

Bort från bilar och buller
Höghus och asfalt
Bort från avgaser
Mot renare
Luft

Ser ut genom fönstret
På regnet som faller
Smattrandes mot rutan
Bildar mörka moln inom
Mig

Mannen i kostym mittemot mig
Iaktar mig med vaksam blick
Låtsas som ingenting
Ingen annan betyder något
Längre

Jag väntar inte längre
På att något ska hända
Jag väntar inte längre
På att mirakel ska
Ske

Jag drömmer mig bort
Till lugnare platser
Utan buller och stök
Utan människors höga
Krav

Förstår att jag aldrig någonsin
Kan vara mig själv här
Mitt rätta jag kvävs
I mitt stilla
Inre

Därför satt jag på tåget en morgon
På väg in till stan
En sista gång
Innan jag for
Härifrån




Fri vers av Tiger85
Läst 341 gånger
Publicerad 2005-03-16 00:13



Bookmark and Share


  eerie
påminde om mig själv
2005-03-16
  > Nästa text
< Föregående

Tiger85
Tiger85