Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

LADY GODIVA

Hon är Lady Godiva
klädd i sitt hår
men
naken inför
världens ögon

Hon rider
en sliten fåle
virar hans glesa man
kring vita fingrar

Fålen är gammal
men stadig
och vet hur
man hittar hem
han haltar
genom månljuset
och hon
kryper närmre
hans hud

Hon är Lady Godiva
så skör
under böljande hår
men
det enda hon känner
är hans vaggande
varma rygg

Så hon ser framåt
och
vet
att de tillsammans finner
en väg ut
ur mörkret

En månbelyst väg
för dem båda.




Fri vers av Jan Linderoth
Läst 760 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2007-06-07 17:43



Bookmark and Share


    *Zenobia*
Lady Godiva...bara namnet...sagolikt...

men vad hette hästen... ?

hurusom...vacker tavla till vacker text...
2007-06-08

    ej medlem längre
Kan inte beskriva egentligen vad som händer med mig då jag läser denna. Jag faller in i någon slags urtid, där jag blir huvudpersonen i detta drama. Denna text är en film!
2007-06-08

    sunnanvind
Vackert...som en saga! Vacker målning oxå!
2007-06-08

  Nyfiken drömmare
Här fångade du mig totalt med dina ord. Vilken text! Jag ser det framför mig... hur de rider genom en månbelyst djup skog för att hitta vägen fram. Denna var riktigt bra!!!
2007-06-07

  Carlita
underbar text! jag var precis nere i forntidsbyn tidigare idag o gosade med hästarna där så jag var i rätt mood för denna :)

fantastiskt fin bild
2007-06-07

  aftermath
vilket flyt i raderna
vilken \"arbetshäst\"
som bär någon på dess rygg
snyggt
2007-06-07

  devilsangel
Underbart skrivet!! Och vilken bild...Såld?? *L*
2007-06-07

    ej medlem längre
ÅH, jag dånar! Och inte av sommarvärmen utan för att tavlan är så vacker och dikten gudomlig!
gamla legender blir man aldrig trött på...*L*
2007-06-07
  > Nästa text
< Föregående

Jan Linderoth
Jan Linderoth