Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
sångtext


en äventyrsman

en gång i tiden drömde jag om
att resa till fjärran land
bort från den by där jag växte upp
med skeden i vacker hand
bort från det liv som väntade mig
i fädernas tunga spår
jag ville tigga en lift, ta jobb på en båt
va\' borta i några år


Jag ville segla iväg på haven de sju
tjuvåka på ett tåg
stanna ett tag i en främmande stad
och testa en farlig drog
följa en cirkus på turné
resa ett cirkustält
vila en stund i en kvinnas famn
en natt på ett nöjesfält

det var en dröm
för en äventyrsman
det var en dröm
som aldrig blev sann
för en äventyrsman

Ja, jag ville se, jag ville va\' me\'
göra uppror och va\' rebell
svinga min lans på var barrikad
vara ädel och ideell
dela mitt vin med frihetens hjältar
invid ett lägerbål
stå vid en bro till framtidens land
och höja en segerskål

det var en dröm
för en äventyrsman
det var en dröm
som aldrig blev sann
för en äventyrsman

jag träffa\' en flicka hos grannen i byn
vi gifte oss strax därpå
vi skaffade barn vi köpte ett hus
vi jobbade båda två
satt framför teven kväll efter kväll
lät dagarna gå förbi
men ännu ibland kan jag drömma en dröm
om en man som är stolt och fri

jag drömmer en dröm
om en äventyrsman
jag drömmer en dröm
som aldrig blev sann
för en äventyrsman




Fri vers av Anders P VIP
Läst 306 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-06-07 23:32



Bookmark and Share


  Mangal VIP
Riktigt, riktigt bra. Längtan som aldrig blev av svider hårt ibland - och äventyrarsjälen dör aldrig. Gillar mycket!
2007-06-08
  > Nästa text
< Föregående

Anders P
Anders P VIP