Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lämna mig i graven och tala om mig som den prinsessa jag alltid önskade att jag var, en liten flicka

 

 

Syster! teckna ett porträtt av himlen på min gravsten

jag lovar att sända dig bilder i mina döda kalla tankar

om jag så himlen når en dag

 

Orden som följer är inget speciellt

de är bara jag

 

Broder A

Nu må väl dina önskningar vara sanna

du har fått tillbaks din alldeles egna mamma

Ty hon ser dig igen

Ja äntligen mina kära broder

så kan du komma hem!

 

Syster J

Dina bilder må vara av död i min bortgångs dunkla dimma

men nu kanske du av vår barndomspappa endast det bra kan minnas

utan mina tårar och skakande händer

vilka alltid alltid sträckte sig efter din hand

och grabbade efter glädjetårar i den dödes sand

 

Moder A

Dina arma armar behöver inte längre sträva

för att hålla mig kvar

Du om någon vet väl

att dina arma armar är allt jag har

att lita på, att hållas i

tro inte att de dagar är förbi

ty nu är dina arma armar fria

att älska någon annan

 

Systrar min syster, brödrar min bror

ta nu väl hand om mor

 

Fader J

Nu kan du äntligen gå

du är fri!

 

fri som en fågel att flyga

från min gravsten till en solnedgång

dansa i månsken du och din fru och era barn

till denna första lyckliga sång

 

Men lova mig så

att även då

jag är död och borta nu

Kära du

när du berättar min historia

låt den då vackert börja

som

Det var en gång

 

det låter lyckligare då.........




Fri vers av Flickan*i*L*för*Lycka*
Läst 246 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-06-08 01:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Flickan*i*L*för*Lycka*
Flickan*i*L*för*Lycka*