Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
manna är bara ett utryck, ska var bara vanlig man, men inte som i gifta


Alla de män som kom igen

 

 

 

Fader Jörgen, en avgudad man

Morfader Nils, ett bortglömt namn

Älskade Daniel, en passionens famn

 

Förskolefoton tagna på trappor

senare demolerade till stoft och grus

Fader lämnar moder, barn och hus

De kämpar strider med advokater som svärd

Mamma och pappa leker detektiv

tävlar om oss barnen i skilsmässodyn

 

Tårar fällda åt alla håll

Och vi skapade vårt alldeles egna Noaks ark

Det var omöjligt att finna varandra utan mark

Utan att vara stark

 

Morfadern min lämnar världen

Blir till en duva

sträcker sig efter himlen

och når sin moders hand

Lämnar min strand

 

Men mitt hjärta växte gälar

nådde honom även genom hav

Och jag fann min morfader igen

Tog honom hem

Och han är inte längre glömd

för alltid

 

Pojken Olsson, Daniel min manna

Jag bad dig att stanna

Men du lät mig gå

Men det var då

Nu är vi tillsammans hand i hand

Horisont och himmel

 

Alla löften skrivna i sand

 

Fadern min gav oss dockor i händerna

Kramar om kvällarna

Försökte göra upp för den tid som gått förlorad

Men greppet blev aldrig starkt nog

Och världen ryckte mig ifrån hans endast välvilliga armar

Och en dag önskar jag så må finna dig pappa

som jag fann morfar genom haven och dimman

 

Ty han är här igen

och jag jag överlevde döden




Fri vers av Flickan*i*L*för*Lycka*
Läst 160 gånger
Publicerad 2007-06-14 18:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Flickan*i*L*för*Lycka*
Flickan*i*L*för*Lycka*