Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett mjölkpaketsbarn

 

 

 

Smutsiga händer sträcker sig efter oskulder

Genom gravar av försvunna ansikten på gamla mjölkartonger

Och genom dimman av förälskade fåglars spillning

Solen skiner medan barn på kända tavlor gråter

 

Verkligheten döljer sina sår väl

Bristerna den bär blöder

men vi absorberar det hela så bra

Döljer sanningar ifrån oss själva

 

Vågade vi någonsin se sanningen?

Var vi någonsin så modiga

Eller försökte vi bara köpa tid

Tid för att finna hopp att tro

Tro på en framtid

 

För oss alla




Fri vers av Flickan*i*L*för*Lycka*
Läst 234 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-06-14 19:49



Bookmark and Share


  Daniel_78 VIP
första stycket är riktigt bra. det är en dikt i sig.
jag hade velat slipa bort upprepningen i ordet barn kanske.

Smutsiga händer sträcker sig efter oskulder
genom gravar av försvunna ansikten
på gamla mjölkartonger
Genom dimman av förälskade fåglars spillning
skiner solen medan barn på kända tavlor gråter
2007-06-14
  > Nästa text
< Föregående

Flickan*i*L*för*Lycka*
Flickan*i*L*för*Lycka*