Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Våga Vara Tyst

 

Kan vi våga vara tysta nu

låta rymden mellan oss verka

effektiva avstånd

för outgrundliga vågor genom etern

ett fortplantande

av vibrationer

vi slår an

allt vad strängarna kan bära

 

Men jag balanserar på slak lina

tusen meter under havet

 

Jag vill våga låta lockropen tystna

som falnad ungdom

släppa fram hösten

med sina färger

måla mig bortåt

nya horisonter

längs den outtömliga sfären




Fri vers av Död Mans Hand
Läst 328 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-06-17 23:45



Bookmark and Share


  danshäxan
Hej! Danshäxan här.
Jag har samma strategi som förra gången dvs att jag efter
aktuellt ställe och inom parentes/markering ger kommentar.
Lika hög kvalitet på den här som den förra. Jag tror det är ditt
sätt att placera orden i ordning som får mig att verkligen gilla
det du skriver. Men så klart även temat... bra innehåll och
det angår oss alla.... att vara människa i alla faser och
situationer. / TACK igen då.. :-)


Våga Vara Tyst
(efter att ha läst ordentligt får titeln en annan innebörd...
nu kan den betyda att våga vara tyst är att inte alltid
sträva efter den ungdomliga ytan - kläder, hårfärg, livsstil,
botox, silikon,m solarie, gym, hårvax för alla, mode)

Vi ska våga vara tysta nu

låta rymden mellan oss värka (oerhört snygg och stark början)

effektiva avstånd

för outgrundliga vågor genom etern

ett fortplantande

av vibrationer (tänker nu på att allt ljud färdas så...även om man slår med hammaren i en metallbalk så hela huset svarar
när man kallar)

vi slår an

allt vad strängarna kan bära
(ja precis eller så testar man relationen och vad den tål)


Men jag balanserar på slak lina
(visar att berättaren inte är med på vad som händer utan
antingen känner sig av spåret eller har ett känslokaos)

tusen meter under havet
(oj.... häftigt... helt oväntat... sätter fart på tankarna...
hur skulle det vara... du får mig att jobba - BRA!)


Jag vill våga låta lockropen tystna
(oj... modigt och väldigt starkt men jättebra att våga
uppmana till åldrande/mognad men visst brottas
västvärlden med att vara en evig tonåring - )


som falnad ungdom
(ungdom är eld.... bra!- färgkänsla svart som kol)

släppa fram hösten

med sina färger (färgkänsla orange-gul-grun=

måla mig bortåt

nya horisonter (färgkänsla blå som i himmel)

längs den outtömliga sfären


(Jättesnyggt formulerat om att åldras och att
vilja göra det. - hela sista stycket. )
2007-06-19
  > Nästa text
< Föregående

Död  Mans  Hand
Död Mans Hand