Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nere på marken

Gräset sträcker sig på morgonen
vill ända upp mot solen, högre
och sedan stilla vila
Viskar till varandra
Andas sin doft




Fri vers av Bengt H VIP
Läst 388 gånger
Publicerad 2007-06-18 17:27



Bookmark and Share


  To
Vackert skivet. Fridfullt! Fick mig att minns en tjej jag läst om i en bok som beskrev att hon lärde sig mer av ett grässtrå än vad och fick lära sig alla de år i skolan.
2007-11-10

  Sebastian Lönnlöv (sidhe)
En dikt som sluter sig inne i sig själv som en snäcka i sitt skal. Finner den mystiskt, ljus, och fin. Gillar den mycket. Den gör mig glad och lugn och känns som ett bra sätt att inleda dagen på.

Två tips som mest är petiga: jag har ingenting emot att man skriver sen, sa och la m.m. i dikter men här tycker jag att rytmen skulle bli bättre av en stavelse till, alltså sedan istället för sen. Så känns det i alla fall när jag läser din dikt högt. Och efter ett antal läsningar började jag fundera på om dikten kanske skulle vinna på att det stod Grässtrån på första raden istället för gräset. Just för att det passar bättre ihop med \"viskar till varandra\", i och med att gräset känns som en helhet men grässtrån blir individer.

Men denna dikt som din första upplagda kommer jag absolut att följa ditt följande diktande här, för detta lovar stort!
2007-06-19
  > Nästa text
< Föregående

Bengt H
Bengt H VIP