Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
0p3r4710N


Vi var aldrig de vackra [Reprise]




jag ska operera bort
varje ögonlock

jag ska operera bort
slita upp

drömmarna med sömmarna
och varje ögonblick

det blir ett och kanske två
för mycket
för lite


som alla dessa sånger
som alla dessa perfekta sånger

om oss

eller i ärlighetens namn om andra
men som jag önskar att det vore om oss

alla dessa sånger
alla dessa perfekta sånger


men vi var aldrig de vackra

vi var blodhundarna

vi var annat än de andra
speciella och fula


vi var uppgångar och fall
vi var osynliga som kvinnomisshandel
överallt och ingenstans

vi var dåliga ursäkter
sena nätter
vita lögner
och svarta sanningar

vi var ärren
och såren

trasiga själar
ständigt på flykt

och ingen förstod
det bara vi förstod


vi var aldrig de vackra


vi var blodhundarna

speciella och fula






Fri vers av Johannes
Läst 724 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-06-19 11:38



Bookmark and Share


  eLDfÄngD
fan vad jag gillar den!
stark. den kommer sitta i ett tag.
2007-06-26

  Sanchez VIP
jag gillar den här dikten Johannes

stark avslut på dikten
2007-06-26

    Tamsyn
Johannes, Johannes.
2007-06-19

  Tina-sol
Den här var speciell. Tycker omedelbart om den, men måste läsa den igen. Den flöt så skönt i mina ögon och vilade snyggt på kontraster.
2007-06-19

  Ms Lovecraft
Operation!

Början är ny men resten tycker jag mig ha sett förut, även om titeln antyder repris. Det här är dock en \"bättre\", enligt min subjektiva åsikt, variant på blodhundarna.
2007-06-19
  > Nästa text
< Föregående

Johannes
Johannes