Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Har börjat skriva lite igen


Speglar är inget mindre än osäkra hav

Speglar-
Inget mindre än
osäkra hav.
Vattnet är kvavlugnt,
sluter sig skyddande om mörka djup.

Och lyckas du bryta ytan...

Dräpande, sugande strömmar,
Allt är så mörkt.
Ohyggliga fiskdjur döljer sig där,
och i virvlarna simmar de vackraste fenor och
fiskar i regnbågsfjäll.
Annars bara hisnande mörker.

Öronbedövande muller- omöjligt att utstå!
Men lyssnar man noga och länge nog,
hörs över allt annat en spröd liten ton,
En smärtande vacker melodi.
Aldrig ser den ovan ytan.
Men den finns där.
För den som vågar lyssna.




Fri vers av Soleii
Läst 718 gånger
Publicerad 2007-06-19 22:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Soleii
Soleii