Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ännu en gammal dikt som jag vill spara här, så att den inte kommer bort


Du julklara stjärna

Snöflingor dala,
glittersång i tusen.

(Du julklara stjärna,
hela oss med kärlek)

I juletid ett hjärta blöder,
blöder Sankt Lucia.

(Du julklara stjärna,
Dela med av din vishet)

Tomtefar har glittrigt skägg,
hans tårar frös till is.
Tårarna de var av sorg,
hur synd det var om mänskan.

Ty mänskan ej ett
skvatt förstått
om julens goda mening.

(Du julklara stjärna,
slocknar du så slocknar hoppet)




Fri vers av Soleii
Läst 370 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-09-25 20:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Soleii
Soleii