Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
---


Värphöna


Värphöna värphöna värp mig ett ägg
Ge mig en vinkel syrén eller hägg
Värphöna värphöna tänd mig en brand
Skapa en längtan till fjärran ett land
Ge mig en motor
En snurrande rotor
En vilja som lilja block eller tilja
Som driver mig framåt ur munnen i hand
Jag har inga drömmar min hjärna är blank
Ge mig en flykt ifrån omvärldens stank

Värphöna värphöna värp mig ett ägg
Guld eller silver mustasch eller skägg
Värphöna värphöna tryck på en knapp
Vårdkasar brinner i väggar av papp
Visa en vinkel
I spyor och finkel
De andra kan vandra som slavar och klandra
En människas lust i synapsernas glapp
Jag har inga drömmar min skuta är rank
Ge mig en flykt ifrån omvärldens stank

Värphöna värphöna värp mig ett ägg
Koka en soppa på bringa och lägg
Värphöna värphöna fria min själ
Släpp mig från bojor av vemod och väl
Ring ut ackord
Från den svartaste lord
Varför hata en gata där folk rabiata
Sliter i kläder och piskar en träl
Jag har inga pengar i frälsarens bank
Ge mig en flykt ifrån omvärldens stank




Fri vers av Uffe Agnetun
Läst 442 gånger
Publicerad 2007-06-24 00:04



Bookmark and Share


  Agnes
Jag vet ingen som du som så skönt dagsaktuellt, spetsfundigt och lustfyllt kan skapa poesi, på vers, av samhällsfenomen, politik och vardag. Du är sannerligen unik!
2007-08-29

    Bögen
Ett bra arbete med språket, orden.
Du lyckas att kombinera ett staplande av ord och samtidigt ändå få en innebörd i texten.
2007-06-24
  > Nästa text
< Föregående

Uffe Agnetun
Uffe Agnetun