Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Gjorde jag på mitt seglarläger. Mina kompisar tyckte att den var bra. Hoppas ni tycker detsamma :) En hel del fnitter, jag vet men blev nöjd.


Flickan i segelbåten

En flicka med vilt rött hår fladdrar i vinden, stänkt av havets vågor och ser ner i det djupa havet med gnistrande ögon som lyser av drömmar hon har och fnittrar med sina röda läppar:
\"Nu får man skota hem.\"
Hon skotar på seglet och fäster blicken på himlen och blundar.
Hon känner havets rörelser som bär iväg henne på nya äventyr.
Hon öppnar ögonen igen.
\"Nu blir det kryss.\", fnittrar hon med sitt leende som värer även den kallaste vinter.
Hon käner känner vinden som greppar tag i hennes hår och tar det åt sidan så att hon ser vart hon styr.
\"Tack så mycket\", ler flickan tacksamt mot farbror vind som skickat vindpustar till hennes hjälp.
När båten kryssar kränger hon och låter håret hänga som en flagga efter henne.
\"Undrar vad krabborna gör idag.\", säger hon fnittrande.




Prosa (Prosapoesi) av Hinata
Läst 433 gånger
Publicerad 2007-06-24 10:35



Bookmark and Share


  Elvira.L
håller med nedanstående: jättevacker, somrig och härlig!
2007-07-12

    Noyle
Otroligt vacker. Men jag gillar fortfarande den där om midsommar bäst. ;P
2007-06-24

  VITRIOL
Underbar frihet i flickig vildhet och med stora modet som ryms i havet -det vidunderliga och tankens lilla genomträngande sfär. Vackert fint och frihetligt skrivet.
2007-06-24
  > Nästa text
< Föregående

Hinata
Hinata