Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Orkar inte skriva ingress eller kort beskrivning.


Världen är konstig...

En flicka arbetar på en barnfabrik i Indien där hon syr fotbollar, hennes dagslön är en skål med ris, hon blev såld av föräldrarna som ville ha en pojke inte en flicka och på andra sidan jorden skriker en pojke över besvikelse över att inte ha fått en iPod i födelsedagspresent och att hans tårta inte har marsipan.

En pojke sitter på gatan i Brasilien, hög av alla droger han tagit, smutsig av allt smuts som finns på gatan och smutsig inne i själen, föräldralös, har alltid bott på gatan och på andra sidan jorden blir en flicka rasande pga. att pizzan hon beställde inte har ananas, datorn inte vill släppa in henne på hennes msn och att hennes mamma och pappa inte vill ge henne en motorcykel.

En pojke och flicka, syskon, sitter bredvid sin döende mor i Sydafrika, dom försöker hålla henne vid liv genom att säga att hon snart blir frisk men egentligen vet dom att allt hopp är borta och på andra sidan jordklotet sitter jag framför datorn och skriver dikter, väntar på att duchsen ska bli ledig och skriver en prosa om hur konstig världen är ibland...

 

Om bara alla kunde börja bry sig om dom som har det svårt och hjälpa dom då skulle världen bli ett mycket bättre ställe.




Prosa (Prosapoesi) av Hinata
Läst 592 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2007-07-30 10:40



Bookmark and Share


    Maria Malm
Bra skrivet. Ja, nog är det besynnerligt så olika människors liv ser ut..
2007-08-16

    Noyle
Ibland fattar jag inte hur jag kan vara så otroligt självisk. Jag gansak hög veckopeng, bara en veckas förtjänst skulle duga för att vår familj skulle kunna skaffa ett fadderbarn. Och ändå tycker jag att det är mycketpengar.

Det får väll bli ändring nu.
2007-08-07

  Nicklasb
Visst är det som du säger, men när man säger till sina barn att äta upp sin mat och tänk på barnen i Afrika så känner man sig som en tönt, märkligt vad formad jag är av min samtid
2007-08-03
  > Nästa text
< Föregående

Hinata
Hinata