Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Midsommaraftons natt *

 

Midsommaraftons natt är ljum
Dagens tunga regnmoln har skingrats
Kroppen känns tung och varm
Älskarens andetag är djupa och lugna
Gardinen rör sig svagt av vinden
Koltrastens sång ekar mellan husen

Fragment av ett minne når ytan
Tvingades ner bland mossa och barr
Hårda händer tog på kroppen
Blundade hårt och stängde av
Minns bara flåsande andetag
Koltrastens sång ekade mellan bergen

Midsommaraftons natt går mot dag
Solens första strålar syns i öster
Kryper tätt intill min älskare
Njuter av hans trygga värme
Följer hans rytm mot lugnet
Koltrastens sång har tystnat




Fri vers av Annette Andersson
Läst 474 gånger
Publicerad 2007-06-24 23:08



Bookmark and Share


  KonstigaKatter
och fåglar sjunger och berättar, som skalder; tiden går, sätter plåster på minnen, städar plats för de nya... det är så jag känner din dikt:)
2007-06-28

  drakbruden VIP
Värme och trygghet i en natt där det har hänt mycket. Vackert beskrivet om livets hjul som tvingar oss att möta minnen.
2007-06-25
  > Nästa text
< Föregående

Annette Andersson
Annette Andersson