Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det har regnat i 4 dagar nu. Jag vill ut.

Fönsterrutorna är fuktiga.
Där ute är det grådaskigt och blåsigt
Här inne är det så varmt och fluffigt att jag nästan kvävs.
Det ligger en dvd bredvid mig, Gå ner i vikt yoga.
Allt ska ner i vikt.
Snart finns det gå ner i vikt fett,
gå ner i vikt solbränna,
gå ner i vikt konst,
gå ner i vikt sex,
gå ner i vikt musik,
gå ner i vikt skratt,
gå ner i vikt sprit.
Allt ska ner i vikt,
smalas av,
begränsas.
Katten ligger och flämtar på soffan.
Pälsen klibbar sig fast i manchester tyget,
hon flyter ut.
Klorna och ögonvitan lyser kladdigt elfenbensvitt.
Pupillerna är smala hårstrån i orange gröna platåer.
Hon har slutat flämta.
Hon vill inte dö än.
Mina jeans luktar vitlöksås,
mitt linne luktar svett,
Mitt hår luktar tjära
Mina fingrar luktar potatisskal och
Mina fötter är inte kontaktbara.
Men jag bryr mig inte,
ingen kommer så pass nära mig för att märka
det, än.
Jag önskar jag var kidnappad,
Misshandlad,
Knivskuren, rånad, påkörd.
Jag önskar att det inte var enda sättet för
mig
att kontrollera att folk tycker om
mig.
Vill att det skulle räcka med en passkontroll.
En bekräftelse på det uppenbara.
Vem är du och
Vad vill du mig?
Katten finns inte mer,
hon är ett med möblemanget
liksom miljoner andra svenskar har blivit ett med sitt nya yogiska liv
med din lärare Grodan Boll,
Göran,
Göran Boll.
Yogaterapeut Institutet för medicinsk yoga,
Stockholm.
Jag vill inte dö än.
Min hud är fuktig.
Där utanpå det grådaskigt och blåsigt
Här inuti är det så varmt och fluffigt att jag nästan kvävs.




Fri vers av Sofiapoema
Läst 943 gånger och applåderad av 7 personer
Utvald text
Publicerad 2007-06-27 17:54



Bookmark and Share


  Albert
otroligt!
du är en stjärna Sofia!

gillade när katten kom in i dikten
dina \"svängar\"
byter perspektiv

ändå hör allt ihop

Ja så här är det att vara en Sofia Ström, tänker jag
en riktig människa
2007-10-17

    ingvar VIP
En rasande skicklig och suveränt begåvad poet! Det här lyfter sig skyhögt från mängden, och man själv har bara att kapsejsa och utbrista \"Hatten av, mina damer och herrar!\" Varenda liten rad är, faktiskt, omistlig och leder fram till nästa, också omistliga rad. Alla \"rader\" bildar en fantastisk helhet.
En fröjd att ta del av Din diktning, Sofia. Denna dikt är nog den bästa jag, hittills, läst av Dig.

Ingvar
2007-09-03

  Jer
En text som berör, speciellt om man har en tonårstjej hemma. Jag kan inte förstå, men kan försöka genom att jag lyssnar. Hoppas att flera gör det nu.

Det är jag som valde din text denna dag, under temar \"under 18\"... grattis till stjärnan Sofia!
2007-08-12

  Ulf Popeno
Jag känner en parallell mellan två poler, ute och inne, levande eller normal. Jag funderar ibland på att om inte den onåbara normen är en underbar affärsidé.
2007-07-01
  > Nästa text
< Föregående

Sofiapoema
Sofiapoema