Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hopp



Fötterna finner
ingen tuva stadig nog
att bära bördan





Fri vers av Martin VIP
Läst 813 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-07-04 13:37



Bookmark and Share


  Ninananonia VIP
Bra...
2013-04-06

  Bengt H VIP
Jag läser dikter här för att göra mig glad och den här får mig att skratta och le.
2007-07-19

    Agneta VIP
Fint.. mycket fint..
2007-07-07

  Jer
En lysande senryu, även om den är publicerad som \"poesi\".

Denna ligger i kritikerna hörn så jag erbjuder följande-

Språket, varje ord eller stavelse, är suveränt! Behövs inte säga mer.
Hmm, titeln ja... som sagt var har du inte lagt upp den som senryu, men antar att det är meningen. Rent förmellt, de striktaste waka-anhängare (haiku, senryu o.d) framhäver att titeln får inte ha en avgörande betydelse och här är det så, genom denna gratis stavelse, skapas diktens dubbelbottnad. Men vad gör det?! I like! Annars håll hålls en 5-7-5 senryu format dock- jo, en liten dock- istället för tre bärande rader/delar, läsas denna som en mening, vilket tyvärr dra ner betyget helhet och form.
Ahhh, diktens känsla! Toppen, gillar denna mycket. Som påminner om \"a leap of faith\", Søren Kierkegaards petitio principii uttryck, en oerhört fantastisk och äkta ordlek.

Kul att se dig tillbaks Martin!
2007-07-04
  > Nästa text
< Föregående

Martin
Martin VIP