Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Fan, det skulle inte bli svammel. Men det blev den ändå. Ändå till minne av min far


Pappa pappa

Pappa pappa
ser på mig,
titta titta vad jag kan

Det luktar stearin från mitt rum
och kanske är de där ljusen tända för dig
så som mina lärare gjorde när
du lämnade oss

ja, du lämnade oss någon gång för länge sen
någon gång, för länge sen
och jag minns den dan
men varför tänka på den dagen
när den bara drar ner oss

och aldrig har jag trott på Gud
men pappa, varför gör han så här?
Varför togs du genom himmelens portar,
vad hade du gjort för fel?
För om vackra själar ska in bakom stängsel
lång bort någonstans i ingenstans
kan inte Gud vara god.

Pappa pappa
ser du mig?




Fri vers av Poesifjolla
Läst 231 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2007-07-04 16:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Poesifjolla
Poesifjolla