Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

EN MALÄTEN FILOSOFI?

EN MALÄTEN FILOSOFI


Med ett sunt förnuft kan man komma långt
För ibland kan det självklart bli lite trångt
Detta fundament är en stomme i vårt liv på jorden
Många säger att det är en maläten filosofi och skrävlar
inte med orden

De gränser som vi har satt upp överträdes varje sekund
En del sover väldigt bra med sitt samvete, en del får inte en
blund
Alla bär vi på något som vi inte vill ska få komma fram i ljuset
Ibland får man en känsla av att många sitter på hemlighetshuset

Varför råder då inte denna enkla men viktiga filosofi
Man kan väl väva något sunt förnuft i sitt tanke väveri
Vi har lätt att ta till känslorna och de får riktigt råda
Många står inte på palissaderna idag, man ser inte denna tåga

Så ta fram ditt sunda förnuft den finns i hjärnbalken
Men idag är det som vi slänger en ny brödkaka och äter skalken
En renmossans för ett förnuft av kärlek borde alltid spela första
fiolen
Annars blir det så att spekulationerna förmörkar någon kanske
skickar det till Europadomstolen



Mr Grapenskog









Fri vers av Mr G
Läst 285 gånger
Publicerad 2007-07-05 20:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mr G
Mr G