Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kattungar är blinda när de föds


Kattungar är blinda
när de föds
De finner vägen
genom mammans doft
och kurrningar

De hittar sin
favoritspene
och sedan suger de sig fast

Ibland somnar de
medan de diar,
och när de drömmer så
skakar deras små tassar
och ben.

Sedan öppnar kattungarna
sina ögon.
Alldeles blå.

Kattungar är blinda
när de föds
Människor är blinda
hela livet




Fri vers av Suzan
Läst 304 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-07-08 16:37



Bookmark and Share


  liten_snopp
Tjusigt! Min katt har precis fått små bebisar, så jag får verkligen en bild uppmålad framför mig av denna dikt! Jag har själv sagt det så många gånger, katten står bra mycket högre än människan.
2007-07-08
  > Nästa text
< Föregående

Suzan
Suzan