Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DEN LILLA BUTIKEN

DEN LILLA BUTIKEN

Att komma in i den lila butiken där det doftar gott
känner man väl
För den här lilla affären har faktiskt sin egen själ
Dessa gigantiska stormarknader med en hangarliknande
byggnation
Då glömmer man inte så lätt, rakt över disk denna härliga
situation

Man kunde köpa något och bara prata en stund
Idag är det stor rusning sådana köer så man får inte en blund
Vi människor behöver lite av en atmosfär inte varor på pallar
Så visst var det bättre förr det fanns till och med knallar

Det så statiskt att handla man känner sig som en robot
i ett plåtetui
Nej, det var härligt med en personlig kotakt och man kände
sig liksom fri
Den eran kommer inte igen för det lönar sig inte i långa loppet
Men man undrar ibland har många entusiaster tappat hoppet

Ett känsloläst samhälle med en data kommunikation, vi blir en
bricka i spelet
För ingen kan säga att detta är något bra det är rena rama felet
Till slut blir vi så robotiserade att hjärtat ikläder sig en känsla av plåt
För jag säger att den lilla butiken, där kunde man både prata om
skratt och gråt

Mr Grapenskog






Fri vers av Mr G
Läst 583 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2007-07-09 22:36



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Doft av snus och läder och mjöl hänger som gyllene dimmor i dina ord.
2007-11-16

  Ewa-Britt Nilson VIP
Du får orden att
dofta minnen,
när Du skriver
om en liten
B*U*T*I*K
som numera
är så unik!
Tack!!!!
2007-08-16

    Geerpop
Jag tänker bara på den lilla affären
vi hade när jag växte upp
mycket nostaligi
Applåd

Geer1988
2007-07-09
  > Nästa text
< Föregående

Mr G
Mr G