Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ibland sker det mer än bara en pliktmässig röjning.


ATT RENSA UT DET GAMLA FÖRRÅDET

Rensar och röjer
bland
sommarslarv
och vinterrester

Finner nya
rena ytor
att känsligt
barfota och orädd
gå över

Och medan
himlen klarnar
och körsbärsbladen
skälver
under kajornas skratt

Ser jag det gamla
fuktiga, och använda
fördelas
till det som var
det som är
och det som ska komma

Målar över de gamla
bilderna
med nya fräscha
och ljusa färger

Kajorna skingras
i stora svarta moln
och
jag sitter nöjd
i skymningen
och väntar i spänning på
den alldeles nya
och ljusa dagen

 




Fri vers av Jan Linderoth
Läst 334 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-07-09 22:48



Bookmark and Share


  aftermath
härliga rader
härlig rensning
härliga kajor
2007-07-09

    ej medlem längre
Visst är det skönt när man rensat lite! En känsla av förnöjsamhet...*L*
2007-07-09
  > Nästa text
< Föregående

Jan Linderoth
Jan Linderoth