Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skogsstjärnan på skogens himmel

Skogsstjärnan på skogens himmel


Du står där och riktigt lyser i din vita dräkt
Man förundras över din charm och din friska fläkt
Denna lilla blomma är en av skogens, skogsstjärnor
Den har sällskap av många likadana vita tärnor

Man ser den ändå i sin litenhet, står där rakryggad
Den är stark och har en känsla av att vara tryggad
Ordet skogsstjärna är verkligen ett passande namn
För skogens himmel lyser den upp när den tar alla
besökarna i famn

Att en sådan obetydlig blomma kan väcka så många tankar
Stjärnor är så nära himlen, att vi på dess dörr bankar
Så allt behöver inte vara stort och grandiost
För skogens dörr är allt öppen för alla, den är inte låst

Du skogsstjärna visa dig ofta på skogens himlapäll
För vi behöver denna skönhetsbild och ideal i vårt Kjäll
Det lilla kan ibland också vara bland det allra bästa
För jag är helt säker på att alla har sett denna blomma
ja, allra de flesta

Mr Grapenskog




Fri vers av Mr G
Läst 461 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2007-07-09 22:53



Bookmark and Share


  ospray
Åh det är fantastiskt skrivet om värmlands stolta
landskapsblomma....tackar för det (som en värmlänning i förskingringen jag är ) värd en applåd är du !!!!
2007-07-10

  KonstigaKatter
Så vacker visa. Stora applåder för den!
2007-07-10

    Josse G
Håller absolut med att detta är finsnickeri med en
musikalisk ton
Det märks att du är musiker
Gillar

JossG
2007-07-09
  > Nästa text
< Föregående

Mr G
Mr G