Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Var då?


Omedveten tävling

Jag tror jag är med i en tävling
men jag vet inte hur jag hamnat där i
Jag tror att den handlar om kvantitet
det ger mig en del bryderi

En gång satt jag i en växel
det tävlades också där
Den som plockat mest samtal
lovordades i gruppens sfär

Sedan att kunden blev ratad
spottad och elakt avsnäst
Var bara som det skulle
när chefen alla samtal avläst

Så det handlar om att ligga i
tills man spyr enbart galla
Och gå över andra lik
för att själv inte falla

Men jag gillar inte att tävla
utan åker gärna längst bak
Att åka tåg bara för att nå mål,
är en ganska smal sak

Det är ju vägen som räknas
och resan i sig
Fortsätt gärna tävla
men dra inte in mig







Fri vers av Carola Jeryd
Läst 285 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2007-07-10 18:19



Bookmark and Share


  Svante
Redan i början av texten kändes det som att vi tänkte på samma sak. Tävlingen i fråga är livet självt, ens eget liv. Men det finns inget objektivt sätt att mäta hur man \"vinner\". Om det nu är en tävling ö h t så är det med en själv man tävlar i så fall. Det är som meningen med livet, det finns ingen objektiv mening, meningen får man bestämma själv.
2007-07-13

  KristinaE
..men där är vi på tävlingsarenan, vems är valet? någon annans men vi har inget val ibland måste bara infinna oss till tävlingen som kallas livet..eller finns det val?
2007-07-11

  Fredrik P. VIP
ingen tävlingsmänniska
jag heller, men åker gärna
tåg med mål...
2007-07-10
  > Nästa text
< Föregående

Carola Jeryd
Carola Jeryd

Mina favoriter
1500 dagar-nånting
för