Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
mest senryu


svalor



Lurendrejargränd
ligger inte långt från
Ystads teater


sången så bekant
nådde mig utan tanke
en plötslig glädje


kvittrande skaror
flög kors och tvärs på gården
där svalorna bor


bibehåller min jämnvikt
trots återresan mot kylan
vind svalkar tårar


i sol jag vandrar
längs med krusat vatten
spårar försoning


envisa måsskrin

söker ron efter resan
ser vassen hör hav


puppan kämpar
förvandlar sig till fjäril

i våt sand








Bunden vers (Haiku) av Fredrik P. VIP
Läst 306 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-07-16 13:13



Bookmark and Share


  Cris
underbara sommarsenruys.
Lurendrejargränd får mig att tänka på 1700 tal och Lassemaja.

De envisa måsskrien visar på att ron är svår att finna. Vassen och havet ger däremot ro.

Puppan som kämpar får mig att se en fighter som inte ger upp.
2007-07-25

  Gunwale VIP
Jag gillar också gången här: Först Stort och Uppe och luftens ljud, sedan Jag, sedan Nere och Vattnet och dess djur, och så via en mås upp till det \"stora\" (om man så vill) igen: puppan...
2007-07-18

  Sunlight
Andäktigt stämningsfull resa genom dina ord... strålande skrivet!
2007-07-18

  Maria Zena Viklund
tycker om, särsklilt \"vind svalkar tårar\"
2007-07-18

  Per Rydberg
Härlig haikusemester. Just sättet som du sätter ihop flera gillar jag. Så blir det en slags saga, njutbar att ta till sig! Tack för fin sommarläsning!
2007-07-16
  > Nästa text
< Föregående

Fredrik P.
Fredrik P. VIP