Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

drömmaren

Jag vägrade
att släppa ballongen
som slet sig
från förtöjningen
och sakta
steg mot skyn

Höll fast vid en dröm
tills den svävade så högt
över verkligheten
att enda alternativet
om man släppte taget

var fritt fall
mot en säker död.




Fri vers av Anders P VIP
Läst 353 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2007-07-17 00:15



Bookmark and Share


  Vind
\"Up up and away, my beautiful, my beautiful balloon\" Inget litet syndrom du rör vid här. Är det överlevnadsinstinkt/konst eller det punksen sjöng om i \"levande begravd\"? Den ev. sanningen behöver iofs inte ligga däremellan.
2007-07-17

    Bögen
En underbar bild av vad en dröm kan göra med en människa!
2007-07-17

    ej medlem längre
Like it
2007-07-17

  Patrik Valler
Bra flöde. Personligen föredrar jag att klammra mig fast vid ballongen tills den spricker och sedan falla mot min säkra död för att åter försöka flyga mot solen med nästa ballong i nästa liv.
2007-07-17

    Music mind VIP
Drömma bör man, men att låta drömmar stiga en åt huvudet, samt utom rim och reson gör fallet så mycket hårdare. Hoppet är dock det sista som överger en. Mycket väl beskrivet.
2007-07-17

  tingeling
åh, du fångade mig direkt. Så träffsäker och äkta. Många har nog gjort samma sak. Men ibland anser jag att det är värt att prova hålla sig fast i ballongen för vem vet någon gång ibland landar man kanske på ett moln. I vilket fall som helst så är det mycket bra skrivet!
2007-07-17
  > Nästa text
< Föregående

Anders P
Anders P VIP