Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En som aldrig lär sig...

 

Tänk så mycket

"Om jag kunde gå tillbaka och göra om"

det alltid varit.

 

Tänk om jag

"sagt så

om jag gjort så

om jag inte sagt det

om jag inte tagit åt mig så mycket

eller om jag struntat i det"

det blev.

 

Tänk om jag vågat berätta för vuxna då.

dansat på skoldansen

läst läxorna i grundskolan

följt mina drömmar

tagit för mig mer på första jobbet

och vågat kyssa dig.

 

Tänks så mycket

"Om jag fick gå tillbaka och använda det jag vet nu"

det alltid varit.

 

Tänk om jag

"kunnat förklara som nu

om jag kunnat göra som nu

om jag haft tålamod som nu

om jag haft den erfarenhet jag nu har

eller om jag varit så insiktsfull"

som jag är idag.

 

Tänk om jag kunnat prata med alla om allt som nu

dansat så bra som jag nu kan

om jag hade vetat de jag vet nu på skollektionerna

om jag följt mina drömmar likt nuförtiden

Kunnat impa med den erfarenhet jag nu har på första jobbet

och kyssa dig så ömt jag nu bemästrar.

 

Tänks så mycket

"Om bara om"

det alltid varit

 

Så dum jag varit.

Tänk om jag kunde få gå tillbaka i mitt liv

och istället bara tänka

på vad ska jag göra härnäst

i fortsättningen,

då skulle allt ha blivit så bra

så bra...




Fri vers av Lars Granlöf
Läst 234 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-07-17 18:37



Bookmark and Share


  bumpe
tack tack.
Du får mig att tänka.
Både på tänk om och att man ska välja sina ord väl och tänka efter innan mna gör något.
2007-09-02
  > Nästa text
< Föregående

Lars Granlöf
Lars Granlöf