Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nu ska jag ta ett beslut
att aldrig mer göra något
innan jag helt säkert
vet att jag verkligen vill




Att dyka ner efter ovalda sköna skatter i motljus

Vattnet glittrade så vackert just där
så lockande som något kan vara
som en guldring
eller som att kasta den
och se hur den glittrar till
spricker av ljus
guldet upp i luften
någonstans mot solen
kroppen ner i
det sköna aldrig vågade

Så kallt in på benet
biter den sig nu fast
tanken   önskan
att inte vara
förlorad i oceanens magi
trollat bort de sista krafterna

Ville bara
kunna fånga viljan
viljan   längtan
skulle dö för dig
en enda tanke
om din innersta brand
en endaste suck
att det är dags att gå nu

Dags att gå
och köpa lite potatis
låta skatterna leva
sitt eget liv




Fri vers av Bengt H VIP
Läst 408 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-07-21 20:37



Bookmark and Share


    Pivvi
Blev fångad av denna text, rad efter rad tas in i mitt synfält, underbart bra och ett härligt tempo, vill säga.. professionell
2007-10-13

  Prometeus
Hehe läckert!
Precis som du sa så är detta inte stilen jag är van vid eller brukar läsa normalt sett, men denna dikt uppskattar jag.
Väl valda ord och ett oväntat, spännande slut.
2007-08-05

  Ken Taurus
Oj då! Potatisen kom som en klubba i huvudet så att man trillade ner från molnen. Väldigt fin dikt annars. Skulle föredra \'oceanens magi\' istället för \'oceans magi\'. Eller förstör det rytmen?
2007-07-23
  > Nästa text
< Föregående

Bengt H
Bengt H VIP