Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Don Juan

En junonisk tilldragande man, fångade mitt hjärta.
Med sin jovialiska bedragande karaktär slet han det sönder o samman.
En riktig junker av Peter Pan karaktär och av en godtycklig hövisk flärd.
Han lät mig tro på drömmar o luftslott, lovade högt o flott.
Skulle stå vid min sida i både vått o torrt.

En ståndaktig o jobel man fick mitt hjärta i brand.
Utan ett jota av empati, lämnade han sin erövring efter en charmerande beröring.
Kvar fanns endast aska av det hjärta som brann.
När han fortsatte sin färd uti en förlorad kvinnovärld.

Men det inget av honom anbekom, för han denna sköna Don Juan hade bara en sak i sinne, att leva på sina förbrukade minnen.
Av lustfyllda stunder som tillfredsställde hans ego tillika heder.
Att han lämnade förkrossade hjärtan vartefter han drog fram, kvittade denna ärofyllda man han gjorde som han ville och försvann till nästa ljuva famn..

För var kvinnobarm var hans egen hamn.
Han sög ut det han så väl behövde.
Levde som en flykting i var kvinnas land, men hans hunger bestod ej av vatten o bröd. Han levde på kvinnosjäl, förtärde o skapade misär.
Kvinnans livselexir var hans ljuva skörd.

De godtrogna var hans mål, vackra o oskyldiga gemål.
Där sög han ur sin nektar,(skål) tills sista droppen var tömd.
Men någonstans i sitt hjärta hans visshet var
att han för alltid var evigt dömd.
Att vandra som en osalig själ, att aldrig bli nöjd eller berörd.
Bara vanvettigt förstörd.

Hennes sötma, som endast lovar bitterljuv eftersmak.
Blir snart också Don Juan till ett chanserat vrak.
I den bästa av världar, till det bitterljuva slutet.
Kvar fanns inget av Don Juan krutet.











Fri vers av Maria Zena Viklund
Läst 379 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2007-07-23 14:31



Bookmark and Share


  Ewa-Britt Nilson VIP
Den Don Juan,
som var Din...
Sin DONNA
JUANNA, möter
han, kanske
en gång...
Bra skrivet!
2007-08-19

  Fredrik P. VIP
suveränt poetat om
Don Juans tragiska
öde - hans obotliga
sjuka är inte köns-
bunden utan drabbar
såväl man som kvinna.
2007-08-19

  Ronny Berk
om det ytliga förförandets konst ordar du träffsäkert... men varför bitter eftersmak av hennes sötma...hennes eller hans...?
2007-08-18

  Ken Taurus
Tjusigt språk!
2007-07-23

  mathsivan
Stora ord och underbara liknelser. En fröjd att läsa
2007-07-23
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund