Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SOCKENKYRKAN

SOCKENKYRKAN

Den står där i sin mörka dräkt den gamla sockenkyrkan
Att människor har kommit dit i alla år fått den där styrkan
Belägen vid de stora ekarna och är naturligtvis mitt i byn
Man kan se den på långt håll denna vackra syn

Det var en gång en samlingspunkt för glädje och sorg
Känslan var att detta är vårt himmelska hus och borg
Bänkarna har nästan nötts ut av människornas besök
Det var en stunds reflektion från allt vardagligt stök

Kyrkorna har blivit på den svenska landsbygden ett monument
För de har verkligen varit ett av de mest kända element
Tänk så många som har slutat här sitt liv på jorden
Men också tager du denna, dessa berömda kärleksorden

Så låt sockenkyrkan få stå kvar och få sprida klockornas klang
För fortfarande bör det var lite av folkets engagemang
Visst är kyrkorna vackrare än dessa vindkraftverk i naturen
För detta är något folkligt, mycket bättre än finkulturen

Mr Grapenskog






Fri vers av Mr G
Läst 242 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-07-23 20:06



Bookmark and Share


    Josse G
Jag tycker det var en vacker hyllning till sockenkyrkan.
Det står inte något om att Mr Grapenskog
tar sida.Utan en beskrving att kyrkan var mitt i byn och
tror det eller inte så betydde den mycket för folk.
Det kommer säkert en dag när någon behöver kyrkan för
ingen blir väl så kyrklig när det händer traumatiska
saker i samhället, det är väl rena rama hyckleriet

JossG
2007-07-23
  > Nästa text
< Föregående

Mr G
Mr G