Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

VI SER UT ÖVER HAVET OCH IN I OSS

Min hand om din axel
din panna mot min kind
vi känner
doften av hav
och den stilla söndagsdoften
av soldränkta virkestravar
från hamnen

En långsam vänlig vind
driver sand mot vader
och strandvass
gungar som i eget liv
som i sin egna eftertänksamma
dans

Vi
ser ut över havet
och in i oss
djupt in
i drömmar och tankar
och vi lyfter tillsammans
för att
aldrig mer återvända

Du fryser
och jag får lov att värma
får lov att kyssa
får lov att älska
vi går hem
precis när solen
sjunker

Vi vänder oss om
ser ut över havet
och
in i det som är vi.




Fri vers av Jan Linderoth
Läst 1015 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2007-07-24 20:27



Bookmark and Share


  tom boreland
halmstad,kattegatt
i våra hjärtan
2009-01-20

  Bortklemad
Så målande och otroligt vacker!

Självklart applåd!

Underbart!
2008-03-25

  Maria Zena Viklund
\"Vi vänder oss om
ser ut över havet
och
in i det som är vi.\"

kan det bli bättre, fantastiskt!!
2007-07-25

  Carlita
havet är aldrig lika vackert som när man överblickar det med en älskad.. fagra rader Jan, de inger hopp för förlorade hjärtan, såsom dina texter ofta gör
2007-07-25

    Donna
...havsbrisen rör sig genom orden... vacker stund fångad i ord...
2007-07-24

    ej medlem längre
Du förmedlar känslor på ett sätt som få kan precis som Moa säger. Ömsint, vacker och fin. En hyllning till kärleken i den vackra Svenska sommaren.
2007-07-24

  Nyfiken drömmare
Du kan verkligen fånga känslan av lugnet, kärleken, värmen mellan två, stillheten vid havet... Kanonbra!
2007-07-24

  albertina
Din dikt beskriver väldigt bra hur det är att älska någon väldigt mycket. Jag tyckte mycket om det sista stycket. Vi vänder oss om ser ut över havet och in i det som är vi, åh det dök upp gamla minnen. Otroligt bra=)
2007-07-24

  Night Soul Woman
Underbar dikt . . . Oförglömliga stunder . . . *applåd*och *bokmärkes*
2007-07-24
  > Nästa text
< Föregående

Jan Linderoth
Jan Linderoth