Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Protesttext mot likformighetstendenser.


Ogräsfolket


Såg en böjd man med den rakaste av ryggar
i färd med att gräva en grop. Han bar skratt i mungiporna
och en kostym klädd täckt av vilda fågelvingar.
Det var sådan person som man bara inte kan passera
utan att stanna till och lite i förbifarten,
på lagom avstånd betrakta och sedan leverera
en högs enkel och mycket vanlig fråga

(man har ingen aning om varför,
men det ingår i själva saken)

Mannen som fick frågan tittade upp
hans hud var lika fårad som ökenjord,
men ögonen bar spår av förbipasserade galaxer
och han svarade:
- Jag gräver ned de vackraste orden
som plockats efter vägrenerna
tillsammans med en handfull maskrosfrön,
för om världen går i käpprätt riktning
är min förhoppning att
en liten palt som ännu ej har stöps i
samhällets ensidiga form
gör orden till poesi och att barnet
förstår att det mest behövda
som finns är ogräsfolket.




Fri vers av _Mian_
Läst 446 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2007-07-26 15:48



Bookmark and Share


  Vind
När det sköna blivit blasé och solk... och jag tycker om det rena i ogräs! Applåd typ :)
2007-08-10

  noname_realmind
Ljuvlig bild och en härligrungande text!! :))

\"ögonen bar spår av förbipasserade galaxer\"
- bara ääälskar den meningen!!!

Bokmärker på direkten!!
2007-07-27
  > Nästa text
< Föregående

_Mian_
_Mian_