Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den goda modern

 

 

 

Den goda kvinnan Madde

hon sa att hon enbart behövde det hon hade

Tills en dag hon behövde läkarn´

ty han var så stor och grann

att hon gjorde allt hon kunde för att få fatt i han

och lilla moder Madde hon lagade havregröt spann för spann

Kastade det på golvet och kallade det för spya

och barnen de tänkte vad en annars god mor kan gnya

så på läkaren de kalla för att bota sin kärlekssjuka mamma

och endast en stor stark man kan krya

och få mor att utav smärta sluta gnya

 

Så genom skogen far de över under träd

tills de utanför porten hans stå

och stampa artigt och säga att nu måste vi gå

Mannen tog sin väska och hammare och spik

för nu skulle det tystas skrik

och ingen häst och vagn de hade

ty det behövde inte denna man

han de små barnen i släden dra

för nu skulle världen för de små bli så väldigt bra

 

In genom dörren till stugan de rusa

och vinden från vintern den hann knappt susa

Ty med hammare och spik botade mannen kvinnans hjärteskrik

och med en kyss han denna varma ungmö väcka

fortare än vad snön en ynka sten kan täcka

så kunde kyssen från denna man räcka

och moderns brustna hjärta läka

 

Ty även brustna själar läker

om själen ett gott hjärta äger

 

och denna kvinna hade det rödaste man kan tänka

och all världens värme att skänka

 

Och sådana änglar de förtjänar inte att lida

så Gud han skänkte en lika varm till dennes andra sida

Barnen fanns vid den ena

men ibland behöver bara en kvinna lite mera




Fri vers av Flickan*i*L*för*Lycka*
Läst 175 gånger
Publicerad 2007-07-30 15:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Flickan*i*L*för*Lycka*
Flickan*i*L*för*Lycka*