Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hela det gamla kvarteret där jag och mina syskon växte upp rivs för att ge plats åt ett antal varuhus.


En modern förbannelse

Våra trädgårdar under asfalt,
äppelträd och evig perenn
sträcker sig mot ljuset som försvann.
Borta är bersån där de gamla satt,
och plötsligt har jag en plats mindre
att minnas dem på.

Ni river på helig mark.
Under kors av glasspinnar
vilar vildkatter, akvariefiskar
och alla våra mjölktänder.

Så minns mina ord.
De kommer tillbaka.

Plåt och gullfiber
ersätter inte ostraffat timmervägg
som tätats med nyheter
från ett annat årtusende.

Hasande ljud, ett jamande som skär genom ben och märg.
Upprivna påsar med kattsand.
Små bett i lite olika frukter och karameller.

De kommer att spöka i era varuhus.




Fri vers av Sara Boström
Läst 419 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-07-31 20:32



Bookmark and Share


    JJ VIP
Jag gillar skarpt sättet du berättar på! Gillar kunskapen och varomärken tex gullfiber, det ger ett verkligt intryck! Snyggt! Mvh. JJ.
2007-08-25

  Rosmarin
fina bilder och detaljer som lyckas förmedla känslan väl
2007-08-18

  stronza
Ja bannimej, det kommer dem!
2007-08-01
  > Nästa text
< Föregående

Sara Boström
Sara Boström